Pályáztunk és nyertünk!

 

 

“Református zsoltárok és énekek régen és ma”

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósult magyarországi koncertkörutunk során négy helyszínen lépett fel az Invocatio Musicalis együttes 2016. október 01. és 2017. február 20. közötti időszakban.

Valamennyi helyszínen 70-75 perces koncertet adtunk. Hála a kapcsolattartó intézményvezetők és tanárok lelkiismeretes munkájának, igen nagy létszámú és igen érdeklődő hallgatóság mellett (50-280 fő közötti létszámú diák, tanár részvételével)!

A koncertprogramunkban szereplő zsoltárfeldolgozások és református ének feldolgozások közül kiválasztottunk négyet (68. zsoltár, 128. zsoltár, 302. református ének, 234 református ének), melyeknek az eredetéről, történeti hátteréről kicsit bővebben is beszámoltunk a koncerteken. Valamennyi fellépésünk alkalmával többen is követték az éppen játszott református énekfeldolgozásaink szövegét az énekeskönyvben – így az instrumentális dalfeldolgozásaink még mélyebb tartalmat nyerhettek a fiatalok körében.

2016. október 14.       Sárospatak – Református Gimnázium és Kollégium

   

2016. október 15.       Miskolc  –  Református Gimnázium és Kollégium

Miskolcon és Szentendrén az iskolai csendesnap keretén belül tartottuk a koncertjeinket.

2016. október 28.      Szentendre  – Református Gimnázium

2017. február 13.        Budapest  –  Baár Madas Református Gimnázium

A koncertek után lehetőségünk volt mind néhány érdeklődő diákkal, mind a vendéglátó tanárokkal elbeszélgetni. Valamennyi alkalommal hál’ Istennek elismerő szavakkal méltatták a koncertjeinket és többen azt is jelezték, hogy visszavárnak bennünket egy későbbi időpontban, egy másik, kibővített repertoárral is!

Mindez visszatükrözi azt a remélt elképzelésünket és megvalósulni látszó célunkat, hogy közelebb hozzuk a fiatalokhoz a református énekeskönyvünkben rejlő igen értékes dallamkincset, valamint néhány zsoltárt és éneket még közelebbről megismertethettünk Velük.

Ebben az évben az elnyert támogatásnak köszönhetően újabb iskolákban folytathatjuk az Invocatio Musicalis együttessel ezt a sikeres koncertsorozatot!